Kokoroko

Kokoroko är ett London-baserat åtta musiker starkt band ledd av trumpetaren och sångaren Sheila Maurice-Grey som excellerar i en fusion av jazz och afrobeat. Bandets namn är av nigerianskt ursprung, från Urhobo-folket, och betyder "var stark". Kokoroko representerar allt det spännande från Londons musikscen - ett eko av det förflutna samtidigt som musiken har ett helt eget sound.

Debutplattan Could We Be More, som släpptes i augusti 2022, är ett album som vittnar om den stora musikaliska kraft som finns i bandet. Under egen flagg styr Kokoroko genom afrobeat, highlife, soul och funk med en rad av andra influenser från Västafrika till London och Karibien.
Kollektivet är redan vinnare av ”Bästa grupp” vid Urban Music Awards 2020 och Parliamentary Jazz Awards 2021. De har hyllats på NPR Austin 100-listan, spelat på festivaler över hela världen som Glastonbury, Meltdown Festival, Elbjazz, Jazz a la Villette, We Out Here, SIM São Paulo och BBC6 Music Festival, och bandet har också gjort sin BBC Proms-debut i Royal Albert Hall.
Så här uttrycker sig The Guardian om Kokoroko:
“a vital example of not only jazz’s new form but the shape of things to come for British music.” – The Guardian
Till Stockholm Jazz Festival kommer denna fantastiska unga ensemble för en helkväll på Slaktkyrkan.