Datum
På scen
21:00
Pris
100 kr ordinare / 80 kr för medlem Fylkingen/FRIM
Övrigt

biljetter bokas via www.fylkingen.se

Kallerdahl/Högberg/Østergaard-Nielsen

Rytmisk detaljrikedom och rituell koncentration när klangerna från Kallerdahls elbas och sång, Østergaard-Nielsens slagverk, och Högbergs saxofon möts. En trio som är en mångfald av röster, vars gemensamma rop påminner oss om något som ter sig radikalt i vår samtid: att det finns fler än två vägar. Genom lyssnandet och ljudandet öppnas nya fåror i ett ostoppbart flöde, och med en stundtals vansinnig intelligens manifesteras musikens, samarbetets och öppenhetens kraft.

Musikern, improvisatören och kompositören Lindha Kallerdahl har en gedigen erfarenhet och ett flertal betydelsefulla samarbeten i bagaget. Lindha står för en kompromisslös attityd till musikaliskt uttryck som inspirerat en hel generation unga improvisatörer i Sverige.

Anna Högberg är en högaktiv och tongivande musiker på den svenska och internationella frijazzscenen. Med sitt experimentella spel och sin omisskännliga ton är hon aktiv i olika band, tillfälliga konstellationer och gör solokonserter. Hon har även varit medlem i olika uppsättningar av Mats Gustafssons Fire! Orchestra och utforskar ständigt nya konstellationer inom den fria improvisationen. Just nu är hon aktuell med sin sextett Anna Högberg Attack som släppte sitt andra album, ”Lena”, 25 april 2020. ”Her tone being able to cut landscapes open, to melt your brain as we know it.” – Mats Gustafsson

Michala Østergaard-Nielsen, trumslagare/slagverkare och kompositör, är en mycket intressant musiker med en personlig röst på den nordiska musikscen i dag. Michala beskrivs ha ”ett nästan zenbuddhistiskt förhållande till trumspel, improvisation och musik,” och hon utforskar trummorna både som ett rytminstrument och som ett klanginstrument med stor sensitivitet och närvaro. 2018 fick hon utmärkelsen ”Jazzkannan”, som går till musiker för nydanande insatser inom jazzmusiken: ”Årets jazzkanna går till en spirituell och lyhörd kompositör och musiker, vars universum är fyllt av poetiska vibrationer som leder till ögonblicklig kärlek.”

Lineup:
Lindha Kallerdahl - röst
Anna Högberg - saxofon
Michala Østergaard-Nielsen - slagverk