Passerat

Datum
På scen
20:30 (18:00)
Pris
70kr/set
Övrigt

70 kr per set. 3 set totalt, Betalas efter varje set. Se glennmillercafe.se för bordsbokning

Kaisa’s Machine – Nordic noir meets New York Sparkle

Nordic noir möter New York Sparkle.

Kaisa’s Machine föreställer Mäensivus vision av musik i form av hennes kompositioner. Musiken syftar till att vara relaterbar i sin renhet – ibland är den studsig och groovy, firar med dig, andra gånger får du dig att fundera över livets alla mysterier och tragedier på vår planet. Att spela bas är Mäensivus sätt att hantera det hela.
Mäensivu bildade sin ensemble Kaisa’s Machine 2015 och debuterade med gruppen 2017 på det tätt sammansvetsade, fantasifulla In the Key of K. Sedan dess har hon flyttat till NYC och skapat en internationell karriär. Och även om hon tog in nya spelare i sin omloppsbana, behöll hon namnet Kaisa’s Machine och landade på Dave Douglas prestigefyllda Greenleaf Music-etikett för uppföljningssläppet Taking Shape, hennes första album som New Yorker.
Mäensivus författarskap är rikt känslomässigt och krävande, även om hennes spel är lika djupt och ofta i förgrunden: hennes fyllighet av ton och attack är omedelbart uppenbar. Genom hela hennes musik finns en känsla för historia, en ljudrik rikedom och överraskning.
”Det här albumet representerar en ny, progressiv och hårt slående riktning i min musik som är en återspegling av New York”, säger Mäensivu. ”Jag var mer en direkt basist när jag flyttade hit, men staden har förändrat mig som spelare och kompositör. Jag känner att den här musiken fångar magin i New York, där vi alla har detta symbiotiska språk och atmosfären är öppen för nya saker.”

”Stark, mycket musikalisk basnärvaro” — London Jazz News
”En förståelse för dynamik och hur man skapar en atmosfär” — Jazzrytmit

Lineup:
Max Zenger - saxofon,
Max Light - gitarr,
Rasmus Sørensen - piano,
Kaisa Mäensivu - bas,
Joe Peri - trummor