Julian Lage Duo

Underbarnet har vuxit upp och blivit en av världens skickligaste gitarrister.

Som femåring spelade han gitarr varje dag – förutom en dag då han skulle åka tåg. En åtta år gammal Julian Lage kommenterade den dagen i dokumentären Jules At Eight (1996) med orden ”jag ångrar verkligen den dagen”. Sedan får vi tittare se hur en åtta år gammal Julian leker med sin elgitarr. Kort sagt: Julian Lage var ett underbarn.

Idag är han vuxen, men han kan fortfarande blända sin publik med sitt enormt skickliga gitarrspel. En recensent i New York Times beskrev honom som ”one of jazz’s breezier virtuosos, possessed of an unflappable technical facility and a seemingly boundless curiosity” – och det är vad det handlar om. Julian Lage är tekniskt skicklig, virtuos på instrumentet – och begåvad med en stor nyfikenhet som gjuter liv i alla hans skivor och livekonserter.

Tillsammans med sitt band kommer han till Stockholm Jazz Festival med rykande färska albumet Modern Lore – där han återigen visar sin briljans, både på gitarren och som bandledare. Och som vanligt handlar det om jazz som är rotad i den amerikanska 1900-talstraditionen.

Lineup:
Julian Lage - gitarr
Jorge Roeder - bas