Judith Hill

Hon har redan spelat med de största: debutalbumet producerade hon tillsammans med Prince och hon var körsångare på Michael Jacksons This Is It. Nu står Judith Hill på egna ben!

Musiken har alltid funnits i Judith Hills liv. Omslagsfotot på debutskivan Back In Time föreställer en mycket ung Judith Hill vid en liten elorgel. Det är inte så konstigt att hon valde musiken. Hennes föräldrar är basisten Robert ”Peewee” Hill och keyboardisten och pianisten Michiko Hill, som för övrigt turnerar med dottern och också kommer till Stockholm Jazz Festival. Det är med andra ord en ”family affair” när Judith Hill står på scen.

Hennes röst har hyllats av ansedda Rolling Stone Magazine som listade henne som en av de tio nya artister att ha koll på och hon är verkligen en soul- och funkstjärna av stora mått. Debutalbumet spelade hon in tillsammans med Prince och hans band i Paisley Park. Dessförinnan bidrog hon med sin röst på Michael Jackson’s,  the King of Pop’s,  This Is It.

Till Stockholm Jazz Festival kommer hon med rykande färska singeln Abracadabra och sitt säkra liveband – det blir funk, R&B och soul på högsta nivå!

Lineup:
Judith Hill - sång, piano, gitarr
Peewee Hill – bas
Michiko Hill – keyboard
Ronald Ronquillo – gitarr
Michael White – trummor
Myra Washington – kör
Jessica Childress – kör