Datum
På scen
20:00 (Dörrar 19:00)
Pris
350 kr + service

Isabella Lundgren – Over the Rainbow

Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och Japan, belönats med prestigefyllda priser och tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet.

För 100 år sen, 1922, föddes Judy Garland i Minnesota. Hennes liv präglades av jakten på den regnbåge hon för evigt är förknippad med. Hon blev en ikon – en älskad, beundrad och rikt prisbelönad artist och
skådespelare, och hon har tagit plats i historieböckerna som en av 1900- talets främsta underhållare.
Isabella Lundgren är en av Sveriges mest framstående jazzartister. ”Denna gudabenådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen”, skrev Svenska Dagbladet. ”Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara.”
Under konserten ”Over the Rainbow” bjuder Isabella och hennes band på musik och berättelser ur Judy Garlands liv. Det är en hyllningskonsert, men också en berättelse om framgångens baksidor och om musikens kraft – den som kan lindra ensamheten även när regnbågen och glittret tycks långt borta. Det är människan och inte ikonen vi hör i Judy Garlands sång; hon som upplevde både himmel och helvete. När hon sjöng berördes publiken så djupt att den knappt vågade andas.

Lineup:
Isabella Lundgren - sång,
Carl Bagge - piano,
Niklas Fernqvist - kontrabas,
Daniel Fredriksson - trummor