Isabella Lundgren & Carl Bagge Trio

Isabella Lundgren och Carl Bagge trio spelar några sånger om månen, ett par låtar om att resa och ett flertal toner från Harold Arlens penna.

”Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering.” /Dan Backman, SVD

Isabella Lundgren växte upp i Värmland, men flyttade som artonåring till New York för att studera på The New School University. I New York blev hon snabbt en del av stadens musikliv och spelade tillsammans med namn som Gavin Degrav, Mobys band The Little Death och Woody Allens bandledare Eddy Davis. 2012 släppte Isabella sin kritikerrosade debutskiva It had to be you, 2014 släpptes det andra albument Somehow life got in the way som också prisades av publik och press. Isabella har tilldelats stipendium ifrån Sällskapet stallbröderna och Bert Levin, samt Louis Armstrong och Anita O’Day-stipendiet.
Isabella skriver och framför musik som väcker och skakar om, som bejakar den underbara och ofrånkomliga ovisshet och skörhet som är liv. Tillsammans med Carl Bagge, Daniel Fredriksson och Niklas Fernqvist tar hon sig an originalkompositioner, musik från den amerikanska sångboken och står samtidigt alltid stadigt i bluesens rötter.

Priset inkluderar lunch + konsert. Mingelmusik från 11.00, huvudkonsert: kl. 12.00 – 13.15.

Lineup:
Isabella Lundgren – sång
Carl Bagge – piano
Niklas Fernqvist – bas
Daniel Fredriksson – trummor