Ingrid Malmén

En röst som förflyttar sig mellan olika stämningar, med närhet till hjärta och hjärtslagen som puls. I Ingrid Malméns oförställda uttryck finns mod att närma sig sorg, tvivel, kärlek och hopp.

”Som Monica Zetterlund eller Barbro Hörberg? Nej, Ingrid Malmén diktar och sjunger mer eget än så. Hon uttrycker sig.” – Lira musikmagasin 2020

Ingrid Malmén med band spelar musik från albumet “Hjärtslag” (Armadillo recordings), som släpptes i oktober 2020. Hjärtslag är Malméns andra album. Vi får följa henne i sökandet efter en väg ut ur hjärtesorg, för att till slut landa i lycka. Med jazzen som utgångspunkt förgrenar sig uttrycket till pop, visa och frijazz. Musiken och texterna rör sig ständigt i närheten till hjärtat, med hjärtslagen som puls och utgångspunkt. Malméns mod och oförställdhet letar sig in i det närmaste, när hon i sina texter behandlar ämnen som sorg, tvivel, kärlek och hopp. Hennes röst förflyttar sig lätt mellan olika stämningar, viskande i ditt öra eller som en del i en större helhet. Ingrid Malmén har under de senaste åren etablerat sig på jazzscenen med sin egen musik, och har spelat med välkända musiker som Jonas Kullhammar och Lisa Grotherus. Ingrid står för en unik röst på Sveriges jazzscen, då hon rör sig brett mellan genrer som swing, frijazz och modern jazz. Hennes svenska texter i kombination med kompositionerna skapar ett välarbetat sound med närhet och stora känsloyttringar.

Lineup:
Ingrid Malmén - sång
Simon Skogh - Trombon
Tobias Johansson - Piano
Tomas Sjödell - Kontrabas
Magnus Jonasson - Trummor