Passerat

Datum
På scen
20:00
Pris
150kr
Övrigt

betalas i entréen

Ingrid Malmén

Ingrid Malmén är en Stockholmsbaserad vokalist och kompositör som trots sin unga ålder står för ett säkert och eget uttryck på den svenska jazzscenen. Hennes poetiska, svenska texter i kombination med de orädda och genrebrytande kompositionerna skapar ett unikt sound, som här manifesteras i musiken från hennes tredje skiva.

Malmén möter musiken med närvaro och stor röstkapacitet, och arrangerar inte sällan sin musik även för blås- och stråkinstrument vilket ger en ännu större klangvärld. Malmén utsågs 2022 till en av deltagarna i Stockholm Jazz Festivals Showcase för nya förmågor inom jazzen.

Malmén har med sig de skickliga musikerna Alice Hernqvist (piano), Pär-Ola Landin (bas) och Jon Fält (trummor), Thomas Backman (saxofon och klarinett) samt Lina Nyberg som producent för hennes kommande tredje skiva. Malmén har tidigare släppt skivorna Efterskalv (2018) och Hjärtslag (2020) som fått fint mottagande av både press och publik. Hon har spelat med jazzmusiker som Jonas Kullhammar, Lisa Grotherus, Isak Hedtjärn, Eva Lindal, Carl Bagge, med flera.

Lineup:
Ingrid Malmén - sång,
Thomas Backman - altsaxofon och klarinett,
Alice Hernqvist - piano,
Pär-Ola Landin - kontrabas,
TBA - trummor