Datum
På scen
20:00
Pris
395 kr
Övrigt

Dörrarna öppnar 19.30
Endast ståplatser

Incognito

Den 19 oktober kommer acid jazz-legendarerna Incognito till Studion för en energifylld konsert under Stockholm Jazz Festival. Det brittiska bandet slog igenom för mer än 40 år sedan och har sedan dess ständigt fortsatt leverera oemotståndliga grooves indränkta i jazz, soul och funk. Med dessa klubbfavoriter på studioscenen ser vi fram emot en succékväll av dans, jazz-funk och smittande stämning!

Brittiska bandet Incognito bildades 1978 och anses vara ett av de främsta i acid jazz-genren. Den centrala gestalten i bandet är Jean-Paul ’Bluey’ Maunick, medan övriga medlemmar, exempelvis sångerskorna, har kommit och gått. Debutalbumet Jazz Funk kom 1981. Sedan dess har deras unika brittiska sound bestått i nästan fyra decennier.

Även om debuten 1981 var ett landmärke för brittisk jazz-funk (med en ung Sade på omslaget och gäster inklusive Hugh Masekela), var det deras tidiga 90-talsinspelningar för Gilles Peterson Talkin’ Loud-etikett som skulle få dem att bli miljonsäljande artister som cementerade sin plats på den internationella scenen. Och med klubbremixar av sådana som David Morales och Roger Sanchez skulle de ta klubbarna – och listorna – med storm.

Lineup:
Jean-Paul 'Bluey' Maunick – gitarr, bandledare
Cherri V – sång,
Natalie Duncan – sång,
Tony Momrelle – sång,
Charlie Allen – sologitarr,
Chicco Allotta – keyboard,
Francesco Mendolia – trummor,
Francis Hylton – bas,
João Caetano – slagverk,
Alistair White – trombon,
Paul Booth – saxofon, flöjt,
Sid Gauld – trumpet