Datum
På scen
18:00
Pris
350 kr

Ida Sand med Bohuslän Big Band och Joel Lyssarides

Ida Sand, Joel Lyssarides och Bohuslän Big Band
– sjungande pianister möter storband

En konsert som färgas av jazz, blues och soul där temat är musik som komponerats av sjungande pianister. Ida Sand är en av landets främsta souljazzvokalister och en skicklig pianist. Tillsammans med Bohuslän Big Band och gästsolisten Joel Lyssarides på piano kommer hon framföra låtar från senaste albumet ”Do You Hear Me?”. Vi får även lyssna på nyskrivna arrangemang av klassiker och en hyllning till den gemensamma idolen Chick Corea.
Välkommen till en konsertupplevelse utöver det vanliga!

Ida Sand har gjort sig känd för sina personliga tolkningar av andras musik, inte minst den hyllade Neil Young-tributen ”Young at Heart”. Hon har släppt sex album på den tyska labeln ACT. Nya albumet Do You Hear Me Now? (2021) är hennes mest personliga produktion, då hon skrivit all text och musik. Stilmässigt karaktäriseras soundet av kärleken till jazz, blues och soul, medan låtskrivarprocessen inspirerats av förebilder som Joni Mitchell, Carole King och Paul Simon.

Joel Lyssarides är en av Sveriges hetaste jazznamn som jämförts med Esbjörn Svensson och Jan Johansson. På kort tid har han släppt två hyllade album. “Dreamer” (2018) utsågs av SR P1 till ett av Sveriges bästa album. ”A Better Place” (2020) belönades med utmärkelsen “Årets Musiker” av P2 Jazzkatten.

Bohuslän Big Band är det kreativa och innovativa storbandet som inte räds för någonting i musikens värld. Med tradition och nytänkande ligger bandet i framkant och har ett fantastiskt renommé världen över. De har tidigare samarbetat med storheter som Gregory Porter, Maria Schneider, Nils Landgren, Viktoria Tolstoy, Vince Mendoza och har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av ingen mindre än Quincy Jones.
”Sand sjunger avväpnande och chosefritt, ömsom med driv, ömsom med djup och integritet. Allra bäst kommer hon till sin rätt i den egna kompositionen, den makalöst svängiga Eyes on the prize.” – Patrik Sandberg, Orkesterjournalen
”Lyssarides har sådan teknik och ett så rikt språk, ibland på och över gränsen till klassisk pianomusik, att han i sanning tycks förmögen att genast följa minsta ingivelse.” – Johannes Cornell, DN

Lineup:
Saxofoner / träblås:
Joakim Rolandsson
Martin Bjurek – Svanström
Björn Cedergren
Mikael Karlsson
Alberto Pinton

Trumpeter:
Lennart Grahn
Samuel Olsson
Jan-Anders Bjerger
Jan Eliasson

Tromboner:
Niclas Rydh
Christer Olofsson
Gustav Wiklund
Ingrid Utne

Kontrabas - Eva Kruse

Trummor - Calle Rasmusson

Piano & Rhodes - Joel Lyssarides & Ida Sand