Ida Nielsen & Band

Funkigt, funkigt och… mer funkigt! Basisten Ida Nielsens kraft och energi övertygar –och hon har lärt mycket av tiden med Prince.

En gång i tiden släppte hon skivor under namnet Bassida. Och visst har basen alltid varit danska Ida Nielsens bästa vän. Den står i fokus i alla hennes låtar, oavsett om det handlar om funkburgare för dansgolvet, hiphopdoftande låtar eller ren oldschool funk. Hon imponerar ständigt med teknik och spelglädje.

Att pop-funk-guden Prince valde Ida Nielsen som kompmusiker under sina sex sista år i livet säger en hel del. Först trakterade Ida ”Funkhouser” Nielsen basen i The New Power Generation, sedan följde hon med Prince in i studion och ut på turné som en fast medlem i funkrockbandet 3rdeyegirl.

Den långa tiden med Prince har tagit Idas musik – och spelstil – till ren stjärnnivå. Det märks att hon spelat med en av musikhistoriens största. Rytmerna och den funkiga basen må komma först, men Ida Nielsen är lika mycket starka melodier och medryckande refränger. Och så mycket funk förstås. Ida sammanfattar det bäst själv – i låten You Can’t Fake The Funk.

Lineup:
Ida Nielsen – bas, sång
Mika Vandborg – gitarr, sång
Patrick Dorcean - trummor
Kuku Agami – rap/spoken word (TBC)