Ej förköp

Scen
Datum
På scen
19:00 (18:300)
Pris
200kr
Övrigt

Biljett köps i dörren

Hans Olding Trio

Gitarristen Hans Oldings trio är tillbaka på Stockholm Jazz festival med sin samtida, utforskande och egensinniga musik med djupa rötter i jazztraditionen.

Trioformatet är utmanande men ger också stort utrymme för samspel där alla tre rösterna i den musikaliska triangeln ges generöst med utrymme att uttrycka sig. Det rör sig här om tre starka instrumentalister med personliga röster och en självklar virtuositet, utan behov att bevisa något. Musiken är samtida och utforskande där Hans i sitt komponerande experimenterat med gitarrens unika möjligheter, växlande rytmik och av längre musikaliska former, med starka melodier som håller ihop soundet och bjuder in lyssnaren. En stark känsla för jazztraditionen och en förkärlek för sväng är alltid central i trion musicerande.

“Jag anser att skivans uppenbara kvalitet förtjänar oreserverad uppskattning…rytmsektionen är givetvis superb…Trions intuitiva samspel präglas av öppensinnad noggrannhet.”
OJ-Jazz

“Allt i trions spel är gediget, välavvägt och buret av enskild briljans, utan varje antydning till spegeltrick eller publikfrierier…Way station är en platta som kommer att vara med och summera svenskt jazzår 2022”.
Lira

Lineup:
Hans Olding - gitarr,
Niklas Fernqvist - bas,
Jonas Bäckman - trummor