Hans Bollandsås & Andreas Hellkvist

Svensk-norskt samarbete blandar egen musik och standards.

Ett svensk-norskt samarbete mellan Hans Bollandsås (gitarr och sång) och Andreas Hellkvist (Hammond). Dessa två artister har en gemensam passion och kärlek till blues, soul och gospel. Tillsammas med Kjell Gustavsson på trummor bildar de en trio som bjuder på en svängig, energisk och själfull blandning av egen musik och standards.

Hans musik kommer rakt från hjärtat, oavsett om det är som sångare, gitarrist eller låtskrivare. Han har alltid något att säga, ibland kort och koncist, och ibland som en tornado som sveper fram genom rummet och inte lämnar någon oberörd. Han har gett ut ett antal skivor i eget namn, mestadels med egna låtar.

Inlevelse, virtousitet och lekfullhet – oavsett vilken stil det rör sig om är detta Andreas Hellkvists kännetecken. Många förundras över vad han åstadkommer med en orgel, men det dynamiska omfånget, spelgäldjen och inte minst fotarbetet på pedalerna. Han är även en av de få som fortfarande släpar en äkta Hammond B3 till sina konserter.

Kjell Gustavsson har länge varit en av Sveriges mest eftertraktade bluestrumslagare, med ett beat och en shuffle som inte är av denna värld. Han matchar perfekt de andras energi och intensitet och ger trion det sväng och den stagda som behövs.

Lineup:
Hans Bollandsås – gitarr, sång
Andreas Hellkvist – hammondorgel
Kjell Gustavsson – trummor