Datum
På scen
20:00 (19:00)
Pris
250kr ordinarie/ 180kr medlem Stallet/studerande/pensionär (inkl. 20kr bokningsavgift)

Groupa och Sara Parkman & Samantha Ohlanders

Groupa firar 40 år på scen med Sara Parkman & Samantha Ohlanders

2021 fyller Groupa 40 år och jubileumsåret firas det med spektakulära nya och nygamla samarbeten. Musiken från Kind of Folk-projekten, nyskrivna jubileumsfanfarer och några överraskningar från det välfyllda skafferiet utlovas dessutom. Självklart blir det samlingsplatta med godbitar från de tolv albumen som släppts genom åren.

Groupa

Med sin helt unika form av nordisk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 1981 gått i bräschen för den progressiva nordiska folkmusiken. Genom sin karaktäristiska blandning av äldre melodier, fria improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifulla instrumentation har gruppen påverkat en hel generation av musiker.
Ständigt nyfikna och tvåfaldigt grammisbelönade Groupa släppte våren 2020 sitt tolfte album Kind of Folk – Vol. 3 Iceland.

Sara Parkman & Samantha Ohlanders

Med rötter i Ångermanland och Hälsingland utgår Sara Parkman & Samantha Ohlanders från traditionellt låtspel men hivar in lika mycket nyskrivet material, för det är ju så folkmusiken är. Med två fioler och två röster utforskar de ramar för improvisation och gränsen för tradition. Det är folkligt, det är farligt, det är form, det är starkt, skört och skitigt. Alltid med en bunt respektfyllda trådar mot de som gått före, men lika delar nyfikenhet mot det okända.
Parkman & Ohlanders har i mer än ett decennium spelat över i princip hela Sverige och runt om i Europa. Med succéföreställningar som Fäboland och Nationalparken i bagaget och med det hyllade debutalbumet Matriarkerna, som vann pris på Folk och världsmusikgalan, har de gjort djupa avtryck på den svenska folkmusikscenen. 2018 fick duon äran att Sommarprata i P1:s klassiska program i Sommar i P1.

Lineup:
Mats Edén – viola d’amore, fiol, viola, hardingfela, durspel
Jonas Simonson – tvärflöjt, altflöjt, sälgflöjt, pipor
Terje Isungset – trummor, slagverk, mungiga
Sara Parkman - sång och fiol
Samantha Ohlanders - fiol och sång