Datum
På scen
20:00
Pris
250

Ghost Note

Snark Puppy-medlemmar på rytmisk utflykt mellan jazz, funk och hiphop.

Debutalbumet Fortified fick mycket uppmärksamhet för sitt rytmdrivna sound. Att två medlemmar från internationellt etablerade Snark Puppy stod bakom projektet satte direkt en kvalitetsstämpel på musiken – men det var inte bara detta faktum som fick kritikerna att jubla.
Andra albumet Swagism fortsätter de sin musikaliska resa där rytmer står i fokus och där lekfullhet, innovation och ekvilibrism är ledord. Tillsammans med övriga bandmedlemmar (som bland annat kompat Prince, Justin Timberlake, Janet Jackson och många andra) fortsätter de utforska västafrikansk, afro-kubansk och brasilianska sambatakter. Detta blandas med influenser från artister som James Brown, J Dilla och Beastie Boys till en musik som både är jazzig och andas väldigt mycket hiphop och funk.
Ghost Notes funk har starka influenser från genrens 70-tal. Trummisen Robert ”Sput” Searight dirigerar bandet likt James Brown och den karismatiske basisten Mononeon är som hämtad från Parliaments storhetstid. Men musiken knyter också an till samtida hiphop och elektronika. Bandets sanslösa sväng finns dokumenterat på två album som båda har blivit listettor på iTunes men det är live de ska upplevas. Ta med vattenflaska och ombyte.

Lineup:
Nate Werth - Percussion
Robert Sput Searight - Trumor

MonoNeon -  Bass
Jonathan Mones - Saxofon
Sylvester Onyejiaka

Xavier Taplin – Keys
Peter Knudsen – Gitarr