Fredrik Nordström, Palle Danielsson & Fredrik Rundqvist feat. Håkan Goohde

20-årsjubilerande trio i spännande gitarrmöte

Denna eftermiddag kommer publiken bjudas på ett möte mellan den högst personlige gitarristen Håkan Goohde och denna välmeriterade trio spelandes såväl standards som eget material.

Sommaren 2001 spelade Fredrik Nordström, Palle Danielsson och Fredrik Nordström för första gången som trio och firar alltså 20-årsjubileum i år! Detta första möte spelades in och gavs ut på albumet ”Live” (Dragon Records) som senare har följts av studioalbumen ”Mayday” (Found You Recordings) och senaste ”Svensk Standard” (El Dingo Records).

Fredrik Nordström är en saxofonist med en slående produktivitet och kreativitet med en stor mängd album i bagaget och samarbeten med namn som Gerald Cleaver, Bobo Stenson, Sandra Hempel, Brandon Seabrook och Chris Tordini. Baslegendaren Palle Danielsson har under lång tid varit ett nav i den skandinaviska jazzen. Förutom som medlem i Keith Jarretts europeiska kvarett under 70-talet har han spelat med ”alla”: Bill Evans, Charles Lloyd, Elvin Jones, Peter Erskine och Kenny Wheeler för att nämna några. Fredrik Rundqvist är en flitigt förekommande trummis som hörts i en mängd sammanhang såsom Grammis-belönade Daniel Karlsson trio, Sarah Blasko, Karin Hammar och Anna Ternheim.

Håkan Goohde är en gitarrist med ett högst personligt tonspråk och stor integritet. Det kan bland annat höras på de två trio-plattor och den soloplatta han har släppt. Han har under åren gjort samarbeten med bl.a. Fredrik Ljungkvist och Johan Berke.

Lineup:
Håkan Goohde - gitarr
Fredrik Nordström - saxofoner
Palle Danielsson - kontrabas
Fredrik Rundqvist - trummor