Datum
På scen
20:30 (18:00)
Pris
70kr/set
Övrigt

70 kr per set. 3 set totalt, Betalas efter varje set. Se glennmillercafe.se för bordsbokning

Fredrik Kronkvist Trio

Konsert och skivrelease för nya plattan Fredrik Kronkvist Trio - Live at Glen Miller Café! Fredrik Kronkvist spelar saxtrio med några av landets främsta musiker i ett avskalat format som garanterat ger en musikalisk kick rakt in i hjärtat.

Konsert och skivrelease för nya plattan Fredrik Kronkvist Trio – Live at Glen Miller Café! Fredrik Kronkvist spelar saxtrio med några av landets främsta musiker i ett avskalat format som garanterat ger en musikalisk kick rakt in i hjärtat. Dessa tre musiker har spelat med några av världens bästa musiker genom åren som Jeff Tain Watts, Aaron Goldberg, Joey Calderazzo, Jason Marsalis och Gregory Hutchinson för att nämna några och har verkligen satt sina egna namn på jazz-världskartan. Denna grupp i världsklass spelar jazz i dess råaste format som svänger från rötterna och uppåt med en varierad repertoar med låtar från Monk, Coltrane, standards och nya kompositioner.

Kronkvists saxofonspel och kompositioner har fått fin internationell uppmärksamhet, senast med Grammisnominerade Monk Vibes med Jason Marsalis på Vibrafon och tidigare med sin kvartett med pianisten Aaron Goldberg, basisten Reuben Rogers och trumslagaren Gregory Hutchinson. De senare albumen New York Elements och Reflecting Time har fått fyra stjärnor av fem i Down Beat Magazine och tagit sig in på Down Beats lista över Årets Bästa Album. Han har gjort spelningar på stor internationella jazzfestivaler och jazzklubbar i Japan, USA, Chile, Tyskland, Spanien, England, Norge, Danmark med internationella samarbeten med musiker som Jason Marsalis, Antonio Sanchez och Marcus Strickland.

Lineup:
Fredrik Kronkvist - saxofon,
Martin Sjöstedt - bas,
Adam Ross - trummor