Film: Dansa först. Möt kompositörerna Joel Hilme & Felix Martinz

Möt kompositörerna till filmen Dansa först, hör dem prata om sitt arbete och spela några låtar innan vi tillsammans tittar på filmen.

Om filmen: Passion, otrohet och dans på liv och död.
När Lisa drabbas av en bilolycka och faller i koma får Adam reda på att hon har varit otrogen. Hans enda ledtråd är att älskaren är dansare. Fast besluten att ta reda på vem hans rival är lär han sig dansa och tar sig under antaget namn in i dansklubbens innersta kretsar. Men kommer dansens förlösande kraft att räcka till för att få Lisa tillbaka?

Rikard Svensson (f. 1973) gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 2001. I dag är han verksam som regissör, skådespelare och författare. Som skådespelare är han kanske mest känd för sina roller i Återträffen (2011) och TV-serien Jordskott (2015). Rikard har dansat Lindy hop och Blues sedan 2006. Dansa först är hans långfilmsdebut som regissör.

Om musikerna:
Joel och Felix är filmmusikkompositörer och låtskrivare och har samarbetat i snart 10 år. De träffades när de studerade jazzmusik på folkhögskola och senare Kungliga Musikhögskolan. Förutom långfilm har de skrivit musik till internationella reklamfilmer, kortfilmer, dokumentärer och till olika artister.