Festivitazz

Minifestival inom ramen för Sthlm Jazz med det senaste på den svenska Jazz/Improv/Creative Music -scenen: HONEYWOLF/Lisa Ullén solo/OTHER (Lina Nyberg-Lisa Ullén)/ A tribute to Carla Bley (Ljungkvist-Risberg).

Festivitazz är en minifestival inom ramen för Stockholm Jazz Festival och visar upp det senaste på den svenska jazz/improv/creative-scenen:
A TRIBUTE TO CARLA BLEY – (Ljungkvist/Risberg). Saxofonisten Fredrik Ljungkvist och keyboardisten Mattias Risberg hyllar en av jazzfestivalens hedersgäster, Carla Bley, i sitt konsertset ”And Now the Queen”. Det var också namnet på den CD som Ljungkvist och Risberg släppte 2015 (Lilalo records) och som hyllades stort i pressen: ”En medveten och sensitiv dialog mellan musiker och musiken som är ett av Bleys främsta signum och som på intet sätt går förlorad här” skrev Dagens Nyheter.

Bandet HONEYWOLF debuterar med albumet ”Dreamer” (Lilalo Records) under hösten 2018. Det handlar om musik av en ny generation svenska jazzmusiker och deras uppfriskande blandning av jazz, art pop och improv. De fantastiska kompositionerna av Lili Holényi och hennes klara och expressiva röst ger lyssnaren tillgång till nya oväntade ljudlandskap.
Pianisten Milton Öhrström och basisten Mauritz Agnas adderar stabilitet och skönhet med stor musikalitet och hängivenhet.

Lisa Ullén – SOLO
Våren 2018 släpptes hennes solotrippelalbum ”Piano works” (Disorder) och Dagens Nyheter skrev: ”Ullén har i många år varit en av landets ledande pianister i gränslandet mellan jazz, friare improvisation och konstmusik. På ”Piano works” löper allt det där – hennes inarbetade identitet såväl som de olika genrerna – liksom samman på nytt. Musiken är en kraftsamling och ett utbrott, som över en kanvas som först bara var vit.” Här får vi en unik möjlighet att höra en av Sveriges mest spännande och gedigna improvisationsmusiker på scenen.

OTHER – (Lina Nyberg – Lisa Ullén)
Dessa två giganter i svenska jazz- och improvisationskretsar möts nu, efter år av förberedelser är denna udda duo nu redo att spela för publiken.
Musiken är improviserad i nuet men skapas efter poesi som valts sedan tidigare men som också är oförberedd. Resultatet blir korta romantiska och expressiva sånger i en ”annan”/”other” genre. Vi får troligen höra texter av bland annat, Rumi, Virginia Woolf, Lavinia Greenlaw, Michael Ondatjee och andra.

Lineup:
A TRIBUTE TO CARLA BLEY
Fredrik Ljungkvist – saxofon
Mattias Risberg – keyboards

HONEYWOLF
Lili Holényi – sång
Milton Öhrström – piano
Mauritz Agnas – bas

LISA ULLÉN solopiano

OTHER
Lina Nyberg – sång
Lisa Ullén – piano