Datum
På scen
19:00 (18:00)
Pris
250kr ordinarie/ 180kr medlem Stallet/studerande/pensionär (inkl. 20kr bokningsavgift)

Dubbelduo – Symbio & Sisters of Invention

Nyskapande musik med grund i jazz och folk

Denna konsert är ett möte mellan Sisters of Invention och Symbio – två duos som var för sig under de senaste åren gjort sig ett namn på den svenska musikscenen och hyllats samt mottagit priser för sin nyskapande musik med grund i jazz respektive folkmusik.

I projektet “Dubbelduo” möts två dessa duos med målet att skapa ny musik i den crossover som uppstår när deras olika personliga uttryck, genrer och instrumentarium blandas. Deras möte bjuder på ett utforskande av den klangvärld som den unika instrumentsättning av vevlira, dragspel, sopransaxofon, röst, trumset och elektronik frambringar. Med nya kompositioner och arrangemang av medlemmarna klingar dessa två duos tillsammans samtidigt som de spelar in och ut ur varandra för att förstärka varandras toppar och kontraster.

SISTERS OF INVENTION har blivit hyllade i både Sverige och resten av Europa för sitt unika sound. Med en förkärlek för att blanda genrer, uttryck och influenser utan att förlora sin egen musikaliska identitet är deras musik färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar. 2016 blev Sisters of Invention utsedda till “best group” på Euro Radio Jazz Competition i Amsterdam. 2017 mottog de p2:s prestigefyllda pris Jazzkatten. Under sin karriär har de hunnit släppa fyra stycken album varav ett tillsammans med det professionella storbandet Bohuslän Big Band.

SYMBIO har under de senaste åren skapat sig ett namn på den svenska och europeiska världsmusik-scenen med sin magiska kombination av vevlira och dragspel. Symbios musikaliska värld beskrivs som en blandning av modern folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik, men framförallt – Musik som skapar bilder och väcker känslor. Symbio tilldelades priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan samt Kungliga Musikaliska Akademiens ensemble-stipendium (2016). År 2019 valdes duon ut att representera Sveriges Radio i EBU Radio Folk Festival på prestigefyllda Rudolstadt Festival, Tyskland.


Lineup:
Karolina Almgren - saxofon & röst
Johannes Geworkian Hellman - vevlira
LarsEmil Öjeberget - dragspel, stompbox
Malin Almgren - trumset & sampling pad