Dominique Fils-Aimé

Singer-songwritern Dominique Fils-Aimés unika uttryck har sina rötter i tidig jazz och soul. Det går inte att missa att det kanadensiska stjärnskottet hämtar inspiration från soullegendarer som Nina Simone, Billie Holiday och Etta James. Hon har tagit sin musik vidare till att bli själfull och modern soulmusik med ett otroligt djup och en stark närvaro.

För Dominique Fils-Aimé handlar jazzmusiken inte bara om att stå upp för sina rättigheter, utan den är revolutionerande och står för förändring och frihet. En förutsättning för att Dominique Fils-Aimé ska kunna skapa musik.

För två år sedan släppte Dominique Fils-Aimé Nameless, det första albumet i en trilogi. Det liknades vid en energiexplosion och möttes av idel lovord från både kritiker och lyssnare. Året därpå kom succéalbumet Stay Tuned! som enligt artisten själv är ett statement – hennes fria tolkning av vad jazz är. Dominique Fils-Aimé fick ta emot Félix-priset i kategorin ”Bästa Jazzalbum” och Stay Tuned! valdes till ett av de 19 bästa kanadensiska albumen år 2019. Den 17 oktober gör hon sin första Sverigespelning någonsin.