Djangofestivalen

En helkväll med tre konserter som går i den store gitarristen Django Reinharts anda.

Filip Magnusson kl 18:00-18:30
Filip Magnusson är en svensk violinist boendes i Stockholm. I våras tog han examen från Kungliga musikhögskolan och bjuder ikväll på delar av examenskonserten.

Valami Swing 18:45-19:45
Valami Swing kommer från Ungern och kallar sin musik för Hot Jazz & Cool Swing. Med avstamp i Django Reinhardts och Stéphane Grappellis hot jazz skapar de sin egna stil och flyttar gränserna för hur det kan låta.

Duved Dunayevsky & Rares Morarescu 20:00-21:00
Duved Dunayevsky är en gitarrist, kompositör och bandledare baserad i Paris. Han är en av de främsta urtolkare i Django Reinhardt stilen. Som bandledare leder han den experimentella gruppen Prebop
Orchestra och den mera hot-club liknande ensemblen Duved And His Transatlantic Five.  Duved spelar på festivaler jorden runt och håller den traditionella jazzen vid liv, inte bra genom att bevara den utan också genom att spinna vidare på dess kreativa arv.

Den rumänske violinisten Rares Morarescu började spela fiol redan vid fem års ålder och uppträdde på internationella scener vid 14 års ålder. Rares flyttade från Rumänien till Sicilien, där han fick utmärkelsen ”årets musiker”, och senare till Frankrike där han nu verkar som musiker och fiolpedagog i Paris. Rares spelstil kännetecknas av en bländande teknik och en sprudlande kreativitet. Han är trogen swing erans musik och arvet från Stéphane Grappelli.

Lineup:
"Filip Magnusson
Filip Magnusson - violin
Edvard Hamngren - gitarr
Martin Vidlund - gitarr 
Gabriel Dahl - bas

Valami Swing
Istvan Babindak - klarinett
Andras Mark - gitarr
David Kadar - gitarr
Reincke Louis-Ferdinand - bas

Duved Dunayevsky & Rares Morarescu
Duved Dunayevsky - gitarr
Rares Morarescu - violin
Leonard Hamngren - gitarr
Hampus Lundgren - bas
"