Datum
På scen
22:00
Pris
150 kr

Dimming, Högberg, Bye – Opening Explosion

Opening Explosion

En fanfar.

En återblick.
Ett urbergsskalv.
En hänryckningens dans.

Saxofonisten Anna Högberg är en högaktiv och tongivande musiker på den svenska och internationella frijazzscenen. Med sitt experimentella spel och sin omisskännliga ton är hon aktiv i olika band, tillfälliga konstellationer och gör solo konserter. Hon har även varit medlem i olika uppsättningar av Mats Gustafssons Fire! Orchestra och utforskar ständigt nya konstellationer inom den fria improvisationen.

Matti Bye är en av våra absolut främsta filmmusikskapare med en lätt hisnande cv. För stumfilmsfans är han välbekant för sin nyskrivna musik till mästerverk som Erotikon och Körkarlen, som han också framfört live på bland annat Cinemateket. Matti Bye har samarbetat med filmskapare som Troell och Bergman, skrivit musiken till Hundraåringen, och plockat hem flera Guldbaggar. Nyligen har han givit ut ny musik med bl.a. Mambo Noir och Kiri Ra.

Mats Dimming spelar med allt och alla, överallt och hela tiden. Exempel på hans spelkompisar är Jan Allan, Arne Forsén och Eye Make The Horizon. Hans basspel kan beskrivas som svängigt, skavande och humoristiskt.

Lineup:
Matti Bye - Piano
Mats Dimming - Bas
Anna Högberg - Saxofon