City Nights

För första gången på Stampens scen!

Fyra väletablerade musiker på den svenska musikscenen var rörande överens om att de ville gräva ned sig i den rika jazzrockmyllan som uppstod på sjuttiotalet och göra något nytt, helt eget, där egna influenser av svensk och internationell jazz, improvisationsmusik, rock och pop kunde ta plats. Resultatet blev City Nights! I september 2013 släpptes den självbetitlade debuten som fick grymma recensioner och ledde till spelningar på klubbar runt om i Sverige, festivaler som Sandviken Big Bang och även spelningar i Tyskland på platser som Berlin, Dresden, och Hamburg.

City Nights är:

Nils Janson – Trumpet & Keyboards
Nils är medlem i flera grupper som Stockholm Jazz Orchestra, Peter Danemo’s LED, Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra samt tidigare medlem i Fredrik Norén Band under flera år. Han har spelat in två uppmärksammade skivor i eget namn. Nils är en av Stockholms mest efterfrågade trumpetare och solister. Han rör sig obehindrat mellan genrer och har bl.a. även hörts med Tomas Rusiak, Mando Diao och Hoffmaestro.

Chris Montgomery – Trummor
Chris Montgomery har spelat med artister och musiker som Palle Danielsson, Bobo Stenson, Monica Dominique, Barbara Hendricks och Rigmor Gustafsson m.fl. Med gruppen Our Park (tillsammans med Fabian Kallerdahl och Victor Furbacken) har han släppt skivan ””If not for you”” med gruppen Our Park.

Andreas Hourdakis – Gitarr
Andreas har spelat med en mängd svenska artister inom jazz och pop. Han har turnerat i Sverige och internationellt med artister som Jeanette Lindström, Joakim Milder, Sebastian Studnitzky, Nina Persson och Veronica Maggio. Han är också medlem i Magnus Öströms band och har spelat in två skivor med gruppen. Andreas solodebut släpptes i mars 2015.

Martin Höper – Bas
Martin spelar med musiker och artister som Rigmor Gustafsson, Koop, Taken By Trees, Fredrik Norén Band, Karl-Martin Almqvist, Nina Persson och många andra. Släppte sin debutsoloskiva The Bride 2012.

Lineup:
Nils Janson – trumpet, keyboards
Chris Montgomery – trummor
Andreas Hourdakis – gitarr
Martin Höper – bas