Datum
På scen
17:30 (12:30)
Pris
200/120 kr
Övrigt

Överblivna biljetter säljs i entrén

Christina von Bülow

Christina von Bülow gästar Södra Latins Jazzfestival!

Christina von Bülow studerade vid Rytmiske Konservatoriet i Köpenhamn och tog sedan privatlektioner av de två legendariska saxofonisterna Stan Getz och Lee Konitz. Christina är en stor profil i Danmark, leder flera egna grupper och har samarbetat med bland annat Doug Raney, Horace Parlan, Jesper Lundgaard, Jan Allan och Bernt Rosengren. Under senaste året har Christina turnerat och spelat in skiva med egna tonsättningar dikter av den finlandssvenska poeten Åke Grandell med en ny ensemble tillsammans med sångaren Claes Janson.
Christina von Bülow har vann Lars Gullin-priset 2022 och bland bland juryns motiveringar märks ”Tack vare hennes känslofyllda, innerliga, fantasifulla spel och lysande improvisationer och med en stor förtrogenhet med idiomen, bidrar hon till att levandegöra musiken på ett sätt som gör den tidlös.”
Konserten är en del av Södra Latins Jazzfestival med 25 konserter från 3 scener och många prominenta gästartister (se vidare: Södra Latins Jazzfestival). Biljetten gäller för hela dagen (13-19:30).

Lineup:
Christina von Bülow - saxofon,
Alfonsina Bejarano-Arvidsson - vokal,
Ingrid Samrell - vokal,
Oscar Jupither vokal & tenosaxofon,
Junia Sjögren - altsaxofon,
Timmy Thulin - gitarr,
Jack Karlsson - klaviatur,
Ville Dahlin - klaviatur,
Fia-Lotta Falk - bas,
Joakim Fränne - trummor