Bokanté

Supergrupp inom världsmusiken, bestående av grammybelönade medlemmar med framstående meriter.

Grammynominerade Bokanté är ett projekt skapat av Snarky Puppy’s grundare Michael League och Malika Tiroliens. Föreningen av olika element ger en märklig legering av, som de själva säger ’afrikanska ljud, Delta blues och Led Zeppelin’, med texter på creole och franska. Ensemblen är flerspråkig, mångkulturell, multigenerationell och har ett uttryck som når och relaterar till lyssnare runt om i världen.

Begreppet Bokanté betyder ”utbyte” på Guadeloupean Creole, språket som talas på sångaren Malika Tiroliens barndomsö. Bandnamnet är även passande för en grupp med musiker från 5 länder, 4 kontinenter och vars kulturella och musikaliska identitet konvergerar i musiken de skapar.

Bokanté är inom världsmusiken en supergrupp, bestående av grammybelönade medlemmar med framstående meriter; samarbeten inkluderar Paul Simon, Sting och Yo-Yo Ma. Varje musikers personlighet lyser igenom i sånger som lyfter fram utmaningarna i vår tids komplexa, sociopolitiska miljö.

Lira kallade den senaste konserten 2019 för ”en rytmfest utan dess like” och vi vågar utlova dans på Fasching denna kväll, även om det kanske blir pandemisk sittdans….

”Bokanté is nothing short of a world music super group” Pulse Magazine, Australia

Lineup:
Michael League - Baritone Guitar
Andre Ferrari - Percussion
Roosevelt Collier - Lap Steel Guitar
Keita Ogawa - Percussion
Jamey Haddad - Percussion
Malika Tirolien - Vocals
Bob Lanzetti - Guitar
Jordan Peters - Guitar
Julia Adamy - Bass Guitar