Ave Maria

Improvisationer över 7 kända kristna mantran. Jon Rekdal Trio och röster ur gemenskapen presenterar en musikalisk resa in i det ljudande ordets mystik.

Efter mångårigt samarbete med Norska sjömanskyrkorna i New Orleans, New York och Los Angeles ger den norsk-kubanske trumpetaren, kompositören, världsartisten och kosmopoliten Jon Rekdal (även känd för musiken till ”Expedition Robinson” och ”Farmen”) sin första konsert i Kronprinsesse Mærthas Kirke i Stockholm.

Jon Rekdal var verksam i Stockholm som skivartist på Telegram under 1980-talets klubbscen. Jon Rekdal Quintet spelade då bla med stora folkkära artister och uppträdde på klubbar och sällskap för dignitärer. Efter spelningar i Norden och Karibien fram till 2000 har han turnerat i USA och Asien samt haft fasta engagemang med sin trio i Stockholm, New York, Los Angeles och New Orleans.

Konsertprogrammet är en utveckling ett av Jon Rekdals unika improvisationskoncept och har varit ett uppskattat bidrag under kyrkoåret och det gläder oss att i detta format presentera den här underbara musiken för allmänheten. Det kommer bli en kväll att minnas.

Lineup:
Jon Rekdal - trumpet, tuba, röst, klaviatur, stråk,
Igor Boiko - bas, röst,
Andreas Kleerup - slagverk, röst, gitarr,
Tristan Rekdal - tuba, röst,
Norwegian Church - röster