Amanda Ginsburg

Den 11 september släpper den tidigare grammisvinnare Amanda Ginsburgs sitt andra album "I det lilla händer det mesta". Under våren släpptes singlarna "Det funkar varje gång" och "Åh nej! (Visa mitt i natten)". Amanda och hennes band har under året framträtt i både TV4 Nyhetsmorgon och SVT Allsång på Skansen. Nu är de mer än redo att ge sig ut på releaseturné.

Såhär säger Amanda själv om albumet:
– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Sedan Amanda Ginsburgs debutalbum ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018 har Amanda mottagit Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/textförfattares Jazzpris. Det sistnämnda med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst”.
I februari 2019 mottog hon en Grammis för Årets Jazzalbum.

Konserten kommer att livestreamas!
Du som streamar kan swisha din donation till 123 061 08 24.

FASCHING LIVESTREAM: AMANDA GINSBURG 20:00

Välkommen! Swisha din donation till 123 061 08 24

På scen:
Amanda Ginsburg – sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor

Publicerat av Fasching Fredag 9 oktober 2020

Lineup:
Amanda Ginsburg - sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor