Datum
På scen
På scen: 19.30
Pris
260 SEK + serviceavgift
Övrigt

Åldersgräns 13 år

Amanda Ginsburg

Grammis-vinnaren Amanda Ginsburg spelar på Södra Teatern.

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Hennes album har – båda två (!) – prisats med Grammis för Årets Jazz. Hon har sjungit lika många gånger i Allsång på Skansen, och den 6 juni 2021 ser och hör vi henne på Skansens scen igen under SVTs Nationaldagsfirande.

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen:

Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I de lilla händer det mesta”, ett album som alltså nu vunnit för Grammis kategorin i Årets Jazz.
Så här säger Amanda själv:

– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Amanda turnerar med sitt band: Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, Ludwig Gustavsson – trummor.

Lineup:
Amanda Ginsburg - sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor