Passerat

Datum
På scen
20:00
Pris
300
Övrigt

Åldersgräns 18 år
Serviceavgift tillkommer

Dörrar 19

Alfa Mist

Den brittiska pianisten och låtskrivaren Alfa Mist låter jazzen möta hiphop, soul och R&B.

Uppväxt i östra London var jazzen en oväntad vändning för en ung Alfa: ”Det fanns ingen tillgång till jazzen där jag kommer ifrån, säger han. ”Samhället fick oss att tro att det bara finns tre alternativ till framgång för svarta barn med den pengapåse som jag hade tillgång till: bli musiker, idrottsman eller kriminell.”
Alfa drogs till den rap-baserade elektroniska dansmusiken på huvudstadens grime-scen. Han grävde djupare in i brittisk rap och hiphop och blev nyfiken på de samplingar som användes på Blackstar, Madlib och J Dillas skivor. ”De här producenterna var porten till jazzen.”, säger Alfa som lärde sig spela piano på gehör.
Sedan släppet av Alfas första fullängdsprojekt Nocturne 2015 har han etablerat själv som en av Storbritanniens mest efterfrågade musiker. Mist har arbetat med artister som Jordan Rakei och Tom Misch, producerat rapparen Loyle Carner och skrivit neoklassisk musik för London Contemporary Orchestra.
Alfa Mists musik har en unik blandning av ett intimt, nära sound och större jazzgrupps-orkestrering med ett tillbakalutat groove. Den här unga spännande stjärnan ser du med sitt sexmannaband i Slaktkyrkan under Stockholm Jazz Festival.