Datum
På scen
20:00 (19:30)
Pris
100kr / 80kr (medl)
Övrigt

biljetter bokas på www.fylkingen.se

AAM

#2 Fylkingen på Sthlm Jazz
Frisinnad fri improvisation med trion AAM.

I trion AAM förenas tre svenska improvisationsmusiker från olika generationer. Tillsammans skapar de en frisinnad och gränsöverskridande musik med stor dynamisk spännvidd och stark närvaro.

Ikväll släpper trion sin första CD, ”Mollymawk”, utgiven på det portugisiska bolaget Creative Sources.

Pianisten Arne Forsén är en musiker som rör sig obehindrat mellan stilistiska barriärer. Som medlem i Brus Trio har han samarbetat och turnerat med jazzikoner som Roscoe Mitchell, John Tchicai och Charles Tyler. Han har även medverkat i projekt med europeiska fria improvisatörer som Paul Lovens, Phil Minton och Roger Turner och samarbetat med tonsättare och ensembler inom svensk nutida musik. Han hade under många år ett nära samarbete med koramästaren Alagi M´Bye från Gambia innan dennes bortgång 2018. I början av 2019 släppte Arne ett album med svensk folkmusik, ”Visa från Dorotea”, som fått lysande recensioner i svensk musikpress.

Trumslagaren Andreas Axelsson medverkar sedan flera år i pianisten Lisa Ulléns kritikerhyllade kvartett samt i en rad mer eller mindre fasta konstellationer som sträcker sig från jazz och fri improvisation till projekt som involverar dans och elektroakustisk musik. Han har turnerat i Skandinavien, Öst- och Centraleuropa och kan höras på ett tjugotal skivproduktioner utgivna på bolag i Frankrike, Tyskland, Norge, Danmark, Sverige och Japan.

Mats Dimming är flitigt anlitad som basist i flera olika sammanhang som spänner över fri improviserad musik, jazz med trumpetaren Jan Allan, experimentell rock och svensk folkmusik. Som medlem i den unga frijazztrion APUH har han medverkat på tre album och turnerat i Europa och USA. Mats har även släppt två soloalbum med improvisationer för kontrabas som har fått fina recensioner.

Lineup:
Arne Forsén - piano
Andreas Axelsson - trummor
Mats Dimming - kontrabas