Mathias Algotsson och Svante Henryson

En kväll med en annorlunda sättning i duo-format och i den kammarmusikaliska jazzens tecken med pianisten Mathias Algotsson och cellisten Svante Henryson. Vi kan räkna med jazzstandards, klassiska stycken och eget originalmaterial i nya och spännande tolkningar.

Svante Henryson har en lång karriär med en musikerbana som el- och kontrabasist inom rock och jazz såväl som solobasist inom den klassiska genren. Svantes tredje huvudinstrument är cello där hans unika spelstil är gränssprängande i både klanger, teknik och inte minst genremässigt.
Med den mångsidighet som både Mathias Algotsson och Svante Henryson besitter kan man aldrig veta vilka vägar den här konserten kommer att ta, men räkna med jazzstandards, klassiska stycken och eget originalmaterial i nya och spännande tolkningar. Efter en konsert på Umeå kammarmusikfestival skrev Folkbladet: “Svante Henryson och Mathias Algotsson är musiker som inte bryr sig om genrer, deras ledstjärna är improvisationen och där hämtar de bränsle från alla väderstreck.” Bägge musikerna har turnerat i många länder med ett flertal olika konstellationer och välkända artister.

Lineup:
Mathias Algotsson - piano,
Svante Henryson - cello