The Souljazz Orchestra

Afro-jazz, karibiska rytmer och fullt ställ när Ottawas legendariska partyband kommer till Stockholm Jazzfestival och firar en ny skiva!

Hemma i den kanadensiska huvudstaden Ottawa är The Souljazz Orchestra legendariska vid det här laget. Sedan starten 2002 har de försett hemmapubliken med afro-jazz, karibiska rytmer, soulharmonier, latininfluenser och pumpande ös. Den sex personer starka orkestern har gjort sig kända för sina glädjesmittande konserter. Medlemmarna är idag desamma som vid starten.

Sedan många år tillbaka har resten av världen också upptäckt detta partyband. De turnerar runt om i världen i ett rasande tempo. Men ändå blir det något extra för dem att komma till Stockholm Jazzfestival – eftersom spelningen faktiskt också är releasefest för senaste skivan Under Burning Skies.

På senaste albumet har de experimenterat mer med electro, boogie och lo-fi-disco. I kombination med starka texter som kritiskt ifrågasätter vart världen är på väg och det givna öset är det en skiva att verkligen hålla utkik efter.

Lineup:
Zakari Frantz - altsaxofon
Steve Patterson - tenorsaxofon
Ray Murray - barytonsaxofon
Pierre Chrétien - elpiano & clavinet
Philippe Lafrenière - trummor

Alla musiker sjunger och spelar slagverk dessutom!