Datum
På scen
19:30 (dörrar 19:00)
Pris
240 kr

Shai Maestro Trio

En av vår tids mest älskade jazzpianotrior är tillbaka med nytt material.

För fem år sedan fick Shai Maestro Trio äran att avsluta hela Stockholm Jazz Festival. Deras bejublade spelning markerade inte bara slutet på en festival, utan också releasen för bandets andra album. Sedan dess har de besökt Fasching två gånger och blivit något av Sverigefavoriter. När de nu återvänder till Stockholm Jazz Festival är det med nytt material i bagaget – som snart ges ut på prestigeetiketten ECM. Räkna med låtar från den kommande releasen, som sägs vara det mest ambitiösa de hittills släppt, varvat med gamla favoriter från trions tidigare album.

I vanlig ordning är det pianogeniet Shai Maestro som står i centrum. Med sig har han basisten Jorge Roeder och trumslagaren Ziv Ravitz. Trion har spelat tillsammans sedan de jammade tillsammans hemma i Brooklyn för första gången år 2010. Därefter har de tagit lyssnare och kritiker runt om i världen med storm. Deras album har fått fina recensioner och live är de alltid något alldeles extra.

För de som inte sett honom tidigare finns nu chansen att uppleva en pianist i världsklass. Shai Maestros pianospel påminner en del om både Esbjörn Svenssons och Keith Jarretts – men det låter unikt. Shai Maestro spelar elegant, intensivt och luftigt och han backas upp av sina ständiga vapendragare.

Lineup:
Shai Maestro - piano
Jorge Roeder - bass
Ofri Nehemya - drums