Richard Bona Mandekan Cubano

Kubanska tongångar blandas med jazz och sydamerikanskt när basvirtuosen Richard Bona uppträder med sitt sex man starka band Mandekan Cubano.

Faschingfavoriten Richard Bona har besökt Stockholm flera gånger. Nu tar han med sitt sexmannaband Mandekan Cubano till Stockholm Jazz Festival för en festlig och varm resa genom musik från Afrika, Sydamerika och ­– i linje med bandnamnet: Kuba. Med Richard Bona på bas och två percussionister på scen blir det garanterat svängigt.

Richard Bona föddes ursprungligen i Kamerun och kom till New York i mitten av nittiotalet. Han jämfördes snabbt med legenden Jaco Pastorius – men visade snart att han både hade ett eget uttryck och en egen stil. Strax hade han också visat att han står på egna ben – och har så fortsatt även när han samarbetat med storheter som Pat Metheny, Chaka Khan och Bobby McFerrin.

Richard Bona turnerar för fulla hus världen över och har bland annat tagit emot prestigefyllda priser som Victoires du Jazz Award för ”Best International Artist”.

Tillsammans med sitt band Mandekan Cubano utforskar han nu den karibiska öns rika musikarv.

Lineup:
Richard Bona - bas/sång
Ludwig Afonso - trummor
Rey Alejandre - trombon
Dennis Hernandez - trumpet
Osmany Paredes - piano
Eli Menezes - gitarr
Roberto Quintero - percussion