Datum
På scen
19:00
Pris
Fri entré
Övrigt
Åldersgräns 18 år. Foajébaren öppnar 17:00 och dörrar till konsertsalen öppnas 18:00.

P2 Jazzkatten

Den 10 oktober hyllar Sveriges Radio svensk jazz genom att dela ut sitt årliga musikpris P2 Jazzkatten under en direktsänd gala på Fasching i Stockholm.

Priser delas ut i kategorierna Årets musiker, Årets nykomling, Årets kompositör, Årets grupp och Guldkatten. Vinnarna röstas fram både av lyssnarna och Sveriges Radios jury och nomineringarna presenteras efter sommaren. Dessutom delas juryns specialpris ut till någon som gjort betydande insatser för svenskt jazzliv.

P2 Jazzkatten bjuder också på liveuppträdanden i världsklass. I år premiärspelar sångaren, pianisten och kompositören Josefine Lindstrand ett beställningsverk specialskrivet för P2, ett uppdrag hon fick i och med att hon utsågs till Årets kompositör på P2 Jazzkatten i fjol. Fler artister tillkommer.

För dem som vill uppleva P2 Jazzkatten på plats på Fasching är det fri entré, galan direktsänds även i P2 med start kl. 19.00. Sveriges största jazzpris P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993 och vilka som får gå hem med varsin prisstatyett i år avslöjas alltså den 10 oktober.