Oddisee & Good Compny

Med stark rap, politiskt medvetna texter och ett liveband som lånar friskt från funken har Oddisee gått från klarhet till klarhet. På senaste skivan The Iceberg låter Washington-rapparen säkrare än någonsin.

Med två studioalbum, ett antal EP:s, mixtapes och instrumentalalbum har Oddisee visat att han är en av hiphopens mest intressanta namn just nu. Senaste skivan The Iceberg möttes av jublande kritik. Ansedda musiksajten Pitchfork berömde honom bland annat för hans fokus och för att han adresserar politiska frågor i en orolig tid – ackompanjerad av ett starkt funk/hiphop-liveband (”A focused beam of live-band and hip-hop soul that rattles loudly in our present political moment”).

Oddisee föddes som Amir Mohamed el Khalifa och växte upp i delstaten Maryland i USA. Efter high school flyttade han till Washington och där har han varit med och utformat den senaste hiphopen i konstellationer som Diamond District och Low Budget Crew. Men det är som soloartist han är starkast. Då handlar det om hiphop med funkinslag som tar upp orättvisor och vardagens vedermödor – ackompanjerat av ett liveband.

Lineup:
Oddisee - MC/sång
Olivier St. Louis - gitarr/sång

Ralph Real - keyboards/sång
Mr. Dennis Turner - bas/syntbas
Jon Laine - trummor/sång
The Unkown - trummaskin