Hiromi Duet: Featuring Edmar Castañeda

Två virtuoser på varsitt instrument. När japanska pianisten Hiromi möter harpisten Edmar Castañeda uppstår magi.

Hon är en av Japans ledande pianister. Han är en av Colombias främste harpister. När Hiromi och Edmar Castañeda för första gången uppträdde tillsammans som duo på anrika jazzklubben Blue Note i New York förra året häpnade publiken. Samspelet mellan de båda var elektrifierande och intensivt. Konserten gav mersmak och de båda artisterna bestämde sig för att utforska vad de kunde åstadkomma tillsammans som duo. Med tanke på att de båda räknas som några av världens främsta instrumentalister på sina respektive instrument lär det bli en intensiv upplevelse när de nu kommer till Stockholm Jazzfestival.

Hiromi började ta pianolektioner hemma i Japan som sexåring. Musiken tog henne senare till USA där hon studerat vid Berklee College i Boston. Under de senaste åren har hon spelat flitigt – både som soloartist och i olika grupper. Själv vill hon inte defininera sin musik, men det kan sägas att hon har jazzen som grund – och en lång rad andra genrer som inspirationskälla.

Edmar Castañeda växte upp i Colombia men har liksom Hiromi senare flyttat till USA. I hans fall till New York. Han leder en egen trio och är också medlem i Andrea Tierra Quartet. I sin musik väver Edmar Castañeda in influenser från folkmusiken i Colombia. Han har tidigare uppträtt med artister som Wynton Marsalis och John Scofield.

Lineup:
Hiromi (JP) – piano
Edmar Castañeda (CO) – harpa