Datum
På scen
20:00 (dörrar 18:00)
Pris
175/275/325 kr

Donny McCaslin

Hela världen upptäckte honom när han samarbetade med Bowie på Blackstar år 2016. Men Donny McCaslins har varit med länge. Hans karriär spänner över 25 år.

Han har släppt ett dussin album under eget namn och samarbetat med en en lång rad musiker på andra skivor. Med en karriär som spänner över 25 år är Donny McCaslin minst sagt etablerad på den amerikanska jazzscenen. Men det stora genombrottet kom 2016. Det var då David Bowie handplockade Donny McCaslin efter att ha sett honom spela med sitt band på 55 Bar i Greenwich Village i New York. McCaslins band skapade tillsammans med Bowie skivan Blackstar – som skulle bli pop- och rocklegendens sista.

Saxofonisten McCaslin har själv uttryckt sin djupa respekt för Bowie och sagt att han lärde sig oerhört mycket som musiker när de samarbetade. På skivan Beyond Now (2016) hyllade McCaslin Bowie, bland annat genom coverversionen på Warszawa – och genom att öppna sitt sound för mer elektroniska och poppiga influenser. På den vägen har bandet fortsatt – och när de nyligen spelade i England hyllade Jazz Journal deras ”smakfulla och fantasirika” användning av elektronik i kombination med de akustiska instrumenten. Live är Donny McCaslin med sitt band en jazzkonstellation som vibrerar av tyngd och spelglädje.

Lineup:
Donny McCaslin, saxofon
Jason Lindner, keyboard
Jeff Taylor, sång, gitarr
Zach Danziger, trummor
Owen Biddle, bas