Djangofestivalen

En hyllning till en av världens mest skickliga och stilbildande jazzgitarrister: Jean Baptiste ”Django” Reinhardt. Kvällen presenteras i samarbete med Svenska Django Reinhardt Sällskapet (SDRS) som bildades 2005 i Stockholm och vars syfte är att främja, stödja och utveckla intresset för och kunskapen om den musik som framförts och skapats av Django Reinhardt.

18:00 – Swing Magnifique

Swing Magnifique bildades 2007 och har en repertoar som delvis är hämtad från de klassiska inspelningarna Django Reinhardt och Stéphane Grappelli gjorde på 30-talet. Genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner har bandet skapat sin egen unika stil. Alla olika låtar framförs för övrigt i Djangos omisskännliga stil.

19:30 – Gustav Lundgren French Connection
Feat Fanou Torracinta, Fiona Monbet & Edouard Pennes

Gustav Lundgren tillsammans med tre av sina favoritmusiker från Paris hyllar minnet av Django Reinhardt.

21:00 – RP Quartet

RP Quartet återupplivar 1960-talets jazzrepertoar i Hot Club de France-kvartettens anda. Det handlar om romsk jazz från Paris i samma tradition som den Django Reinhardt och Stéphane Grappelli stod för. Rytmiskt och intensivt och med utrymme för soloutflykter både på gitarr, violin och bas.

Lineup:
Swing Magnifique:

Josefin Peters - sång
Tom Buhre - gitarr
Terese Lien Evenstad - violin
Åke Jonsson - gitarr
Filip Berglund - kontrabas

Gustav Lundgren French Connection:

Gustav Lundgren - gitarr
Fanou Torracinta - gitarr
Fiona Monbet - violin
Edouard Pennes - bas

RP Quartet:

Edouard Pennes - gitarr
Bastien Ribot - violin
Damien Varaillon - bas
Rémi Oswald - gitarr