Damn! + Kristin Amparo! + Shirin!

Funklegenderna Damn! gör gemensam sak med jazz- och soulsångerskan Kristin Amparo och stjärnskottet Shirin och bildar en tiohövdad musikalisk supergrupp.

Tillsammans med Timbuktu har Damn! under många turnéer spridit djup soul, dansant funk och energisk afro beat från scenerna runt om i landet. Nu gör det skånska kollektivet istället gemensam sak med två ytterst spännande sångerskor: Kristin Amparo och Shirin. Det tiohövdade bandet ser fram emot att bjuda Stockholm Jazz Festival-publiken på något helt storslaget.

Kristin Amparo är artist och musiker och har spelat med diverse olika projekt med rötter i alla världens hörn. Tillsammans med Damn! jammade Kristin Amparo fram ett femtontal låtar under en inspirerad dag i ”Gula Studion” i Malmö tidigare i år.

Albumaktuella malmöbon Shirin El-Hage gjorde tillsammans med Damn! ett bejublat live-framträdande på årets Melodifestival (med förra årets vinnarlåt ”If I were sorry”).

Denna sommar har Damn!, Kristin Amparo och Shirin satt ihop ett gemensamt material som kommer att vibrera av liv och energi.

Lineup:
Shirin - sång
Kristin Amparo - sång
Svante Lodén - sång/gitarr/percussion
Måns Block - trummor/sång
Måns Mernsten - keyboards/sång
Erik Hjärpe - keyboards/dans
Gustav Lindroth - bas
Jens Lindgård - trombon
Petter Lindgård - trumpet
Sven Andersson - saxofon